073 - 522 22 15

Toegangscontrole

Het risico op diefstal van waardevolle goederen, bedrijfskritische processen of gevoelige data wilt u tot een absoluut minimum beperken. Elke beveiliging met sloten faalt echter wanneer sleutels zoekraken of onbeheerd blijven liggen; kwaadwillenden hebben slechts één onbewaakt moment nodig.

Bij grootschalige bedrijven en bedrijven met vele toegangsdeuren loont het om toezicht te houden op de personen die uw terrein of pand betreden en verlaten. Met het toepassen van toegangscontrole krijgt u meer grip op de in- en uitstroom van personen in uw pand.

Toegangskaarten en tags

Het afsluiten van ruimtes en gebouwen met traditionele sloten brengt risico’s met zich mee. Een sleutel heeft een vaste vorm die correspondeert met het bijpassende cilinderslot; raakt de sleutel zoek, dan dient het gehele slot of sleutelplan te worden aangepast of vervangen. Elektronische sloten die worden bediend met toegangskaarten of tags bieden meer veiligheid. Een toegangskaart of tag bevat bepaalde gegevens die gecodeerd zijn opgeslagen. Corresponderen deze gegevens met de geautoriseerde gegevens in het toegangscontrolesysteem op een toegestaan tijdstip? Dan wordt er toegang verleend. Zo kunt u elke medewerker of bezoeker een persoonlijke kaart geven waarmee hij of zij enkel toegang krijgt tot de door u gekozen ruimtes. Bijkomend voordeel is dat bij verlies of diefstal de kaart snel individueel kan worden geblokkeerd en later ook weer gedeblokkeerd. De kaarten en tags die wij leveren zijn afkomstig van Paxton; marktleider op het gebied van toegangscontrole.

Intercom

Komen er regelmatig gasten, leveranciers of andere onbekenden aan uw deur? Dan is het prettig als u eerst met hen kunt communiceren voordat u de deur opent. Via een intercom kunt u op afstand eenvoudig controleren en bepalen wie u binnenlaat. Bij Van der Donk Beveiliging werken we met het ‘Net2 Entry’ intercomsysteem, eveneens van het merk Paxton. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk intercomsysteem waarmee u uw bezoekers via audio en video kunt identificeren. Beeld en geluid worden verzonden naar de monitor op uw bureau. U kunt handsfree of via de hoorn met de persoon aan de deur communiceren. Vervolgens kunt u met één simpele druk op de knop de bezoeker toegang verlenen. Het systeem is zeer eenvoudig te installeren, is uitbreidbaar met een tweede IP camera en is dankzij het robuuste design ook zeer geschikt voor buitenmontage.

Biometrie

Bij toegangscontrole door middel van biometrie wordt er toegang verleend op basis van biometrische kenmerken, zoals een vingerafdruk of irisscan. Omdat deze eigenschappen voor iedereen uniek zijn, is biometrie zeer geschikt voor het beveiligen van een hoge risico-omgeving.  Er is namelijk met meer zekerheid te verifiëren dat de juiste persoon toegang vraagt. Een toegangscode of tag is immers makkelijker overdraagbaar dan een biometrische eigenschap.

Biometrische gegevens worden bij toegangscontrolesystemen vertaald in een zogenaamde template die wordt opgeslagen in een database. Bij het scannen van een vinger of iris wordt de informatie vergeleken met de template in de database waarop autorisatie wordt verleend. In de software wordt de drempelwaarde bepaald waarmee dus ook de betrouwbaarheid nog eens extra kan worden verhoogd.

Een biometrisch toegangscontrolesysteem kan eenvoudig worden toegevoegd aan uw bestaande beveiligingssysteem. Indien gewenst kan de persoonlijke afdruk of scan ook gekoppeld worden aan een persoonlijke toegangskaart met code.

Voordelen van toegangscontrole

  • Veiliger dan een gewoon cilinderslot
  • Per persoon kan de toegang apart worden bepaald voor ruimtes en tijdstippen
  • Ook signalering van onbevoegden mogelijk
  • Geen problemen meer met verloren of illegaal gekopieerde sleutels
  • Eenvoudig te integreren met uw bestaande beveiligingssysteem

Welke soort toegangscontrole is voor u geschikt?

Welk systeem, of combinatie van systemen, het beste voor uw bedrijf werkt, hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van uw situatie, eisen en bestaande beveiligingssysteem stellen we een persoonlijk plan op.  Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw pand? Neem gerust contact met ons op voor advies.